Groen gas prijs: € 1,025

Groengas subsidieregelingen voor de Provincie Gelderland

Groengas-subsidieregelingen voor ondernemers en particulieren in Gelderland
Rijden op biogas: bedrijfsmatig
Subsidie kan worden aangevraagd voor de aanschaf van nieuwe auto’s die geschikt zijn voor het rijden op CNG, groen gas, LNG of LBG. Alleen de extra investeringskosten ten opzichte van een vergelijkbaar wegvervoersmiddel dat op diesel of benzine rijdt komen voor subsidie in aanmerking. Subsidie wordt verstrekt aan ondernemingen en (overheid) instanties.
De volgende categorieën worden onderscheiden:
- Vervoersmiddelen die rijden op CNG, groen gas, LNG of LBG met een massa minder dan 3500 kilogram: maximaal € 2.000 per vervoersmiddel (bij aanschaf van meerdere auto’s maximaal € 12.000 per aanvrager).
- Vervoersmiddelen die rijden op CNG of groen gas met een massa meer dan 3500 kilogram: maximaal € 6.000 per vervoersmiddel (bij aanschaf van meerdere auto’s maximaal € 30.000 per aanvrager).
- Vervoersmiddelen die rijden op LNG of LBG met een massa meer dan 3500 kilogram: maximaal € 15.000 per vervoersmiddel (bij aanschaf van meerdere auto’s maximaal € 60.000 per aanvrager).
Rijden op biogas: particulieren
De provincie wil rijden op biogas ook bij particulieren aanmoedigen. Subsidie wordt verstrekt voor de extra investeringskosten van een nieuwe auto die rijdt op CNG, groengas, LNG of LBG ten opzichte van een auto die rijdt op diesel of benzine.
De subsidie bedraagt maximaal € 1.000 per auto. Er kan per aanvrager één subsidie worden verstrekt.
Vraag ons gerust om informatie!!

FUELswitch Quickscan-tool

Rijdt u al duurzaam? Bepaal met de FUELswitch Quickscan-tool of Groengas Achterhoek bij uw auto past!

Berekenen