Groen gas prijs: € 1,025

Opening vulpunt GroenGas Achterhoek

Op 29 juni 2012 vond de opening van het tankstation van Groengas Achterhoek plaats op de locatie aan Den Sliem in Groenlo.
Wethouder Paul Wentink van de Gemeente Oost Gelre opende het station door middel van een tankbeurt van een auto van de Gemeente Oost Gelre. Deze gemeente rijdt al geruime tijd met drie auto’s rond.
Mede dankzij een subsidie van de Regio Achterhoek kon dit station gerealiseerd worden in de gemeente Oost Gelre.

Namens de Groengas Achterhoek sprak Joris Groot Zevert. Hij vertelde blij te zijn met de opening en de samenwerking tussen Kolkman Brandstoffen en Groot Zevert Vergisting.
Hierna gaf hij het woord aan Arno Spekschoor, wethouder in de gemeente Bronkhorst en lid van de Tafel van Groenlo. Dit initiatief tussen ondernemers en overheid heeft de duurzame agenda van de Regio Achterhoek in handen. Dhr. Spekschoor prees de initiatiefnemers en gaf aan dat er in de Achterhoek weer een duurzaam doel bereikt is.
Als laatste sprak Steven van der Lelie, werkzaam bij de GGD en al een tijdje vervent groengas rijder. “Het is schoon en goedkoop en helpt ons streven naar een fijnstofvrije wereld.
Hierna was er gelegenheid tot het rijden in een CNG auto, hiervoor was Fiat Cosmo uit Doetinchem aanwezig en hier werd dan ook zeker gebruik van gemaakt. Ook was het bedrijf Greenes aanwezig die een ombouw naar CNG verzorgt voor uw huidige auto.
Natuurlijk konden enkele tankbeurten niet uitblijven zodat het station meteen zijn doel kon gebruiken!

Een geslaagde opening en mooie middag!

Lees hier het artikel uit de Groenlose Gids van de opening.

 

FUELswitch Quickscan-tool

Rijdt u al duurzaam? Bepaal met de FUELswitch Quickscan-tool of Groengas Achterhoek bij uw auto past!

Berekenen